Matrisit ve Suisidal Düşünceleri Olan Ergen Olgu Sunumu - Polat, Berna; Yıldırım, Veli; Toros, Fevziye (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Matrisit; annenin, oğlu ya da kızı tarafından cinayeti olarak tanımlanabilir. Literatürde nadir görülen ve az bilgiye sahip olunan matrisit gibi homisidal davranışları etkileyen sosyolojik, biyolojik, psikolojik ve çevresel etkenlerle olan ilişkilerin araştırıldığı çalışmalar nadiren görülmektedir. Bu olgu da nadir görülen bir durumun literatüre katkıda bulunması amacıyla sunulmuştur.
Keywords: ergen; matrisit; homisidal davranışlar