Tüm Boyutlarıyla Pedofili - Polat, Oğuz (Adli Tıp Bülteni, 2015)
Pedofili parafililerin alt grubunda yer alan bir cinsel dürtü bozukluğudur. Eylem gerçekleşirse hukuksal olarak çocukta cinsel istismar olarak nitelendirilmektedir. Pedofili çocuk genitallerini ellemek, cinsel ilişki, ırza geçme, sodomi, teşhircilik ve çocuk fahişeliği, pornografik materyal üretiminde kullanılması olmak üzere çocuğun cinsel sömürüsünü kapsamaktadır. Sürekli tekrarlayan saldırılardan dolayı çocukları cinsel olarak istismar eden pedofillerin psikolojik ve farmakolojik terapiye ihtiyaçları vardır. Pedofili olgularının sayısı gizli kalmaktadır. Cinsel suç saldırganlarının pedofilik mi yoksa istismarcı mı oldukları sıklıkla tartışılmaktadır. Bu durum, yapılan tanıma ve operasyonel sınıflanmaya bağlı bir durumdur. Adli tıp açısından sorulması gereken pratik soru çocuklara cinsel saldırıda bulunan pedofiller ile pedofili kriterlerine uymayan çocuk cinsel istismarcıları arasında herhangi bir farklılık olup olmadığıdır. Genel görüş tüm çocuklara yönelik cinsel saldırıda bulunanların pedofili olarak değerlendirilmesidir. Pedofilinin tanımındaki farklılık pratik boyutta sorunu yaratmaktadır. Anahtar kelimeler: Pedofili, çocukta cinsel istismar, parafili
Keywords: pedofili; çocukta cinsel istismar; parafili