Adli Tıp Soruşturma Görevlileri Adalet Sistemine Katkısı Olabilecek Bir Meslek Grubu - Çetin, Volkan (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Adli tıp uzmanının en doğra biçimde ölüm nedeni ve orijinini belirleyip, raporunda güven içinde belirtmesi için, olaya dair her bilgiyi en hızlı ve doğra biçimde edinmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, olayın güvenlik birimlerine ihbar edilmesinden, otopsi salonunda adli otopsiye başlanmasına kadar olan süreçte, olay ile ilgili gerekli her bilginin etkin bir şekilde Adli tıp uzmanına ulaştırılması arzu edilmektedir. Bu makalede, ABD'de özellikle doğu yakası eyaletlerinde Yerel Adli Tıp Daireleri’nde çalışan bir meslek gurubu olan, adli-tıp Soruşturma Görevlileri ayrıntılı olarak tanıtılacaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nde olay yeri ve adli-tıbbî incelemelerde çok önemli rolü olan bu kişilerin eğitimleri, görev alanları ve yetkileri mercek altına alınacak, Türkiye'de bu meslek gurubunun oluşturulmasının gereği açıklanacaktır. Son olarak, kademeli bir şekilde benzer bir sistemin nasıl getirilebileceği ve önümüze çıkabilecek engeller tartışmaya sunulacaktır.Anahtar sözcükler: Soruşturma görevlileri, olay yeri inceleme.
Keywords: soruşturma görevlileri; olay yeri inceleme