Kurusıkı Silahla Yaralanmaya Bağlı Görme Sekeli Olgu Sunumu - Kılıç, Serbülent; Sezer, Fatih; Cantürk, Gürol (Adli Tıp Bülteni, 2014)
Kurusıkı silahlar görüntüsüyle ve çıkardığı sesle gerçeğinden ayırt edilmesinin güçlüğü, ucuz olması ve taşınırken ruhsat gerektirmemesi gibi özellikleri nedeniyle konvansiyonel ateşli silahlara göre daha kolay erişilebilir silahlardır. Kurusıkı silahların; yaralanma, cinayet ve intihar vakalarında suç aleti olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bu çalışmada eşi tarafından modifiye edilmiş kumsıkı silah ile başmdan vurulan bir kadının gözünde meydana gelen kalıcı sekel incelenmiş ve kurusıkı silahların toplum güvenliği için tehdit unsura olması irdelenmiştir.Anahtar Kelimeler: Kurusıkı silah, yaralanma, ölüm, cinayet, görme sekeli.
Keywords: kurusıkı silah; yaralanma; ölüm; cinayet; görme sekeli