Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2013;18(1):0-0

Değerli adli bilimciler,

Adli Tıp Bülteni, “Açık Dergi Sistemi” ile kendi internet sitesinde makalelerin gönderilmesi, hakemlerce incelenmesi ve yayınlanması sürecini kısa sürede başlatmış ve hızlandırmıştır. Öncesinde kendi internet portalını dergimizin kullanımına izin veren Türkiye Klinikleri'ne çok teşekkür ediyoruz.

Adli Tıp Bülteni'nin 1996 yılından itibaren tüm sayılarının “pdf’ tıpkı basımları sitemizde “Arşiv” bölümünde yer almaktadır. Ücretsiz olarak artık araştırmacılar istedikleri makalelere sitemizden arama yaparak da ulaşabilmektedirler. Ayrıca duyurular sayfamızdan Adli Tıp Uzmanları Derneği'nin “Tıp Hukuku Günleri” kitaplarının “pdf’ tıpkı basımlarını da indirebilirsiniz.

Dergimizle ilgili öncelikle bizlere destek olan adli bilimler alanında çalışan bilim insanlarına çok teşekkür ediyoruz. Kısa sürede gerek yazarlarımızın gerekse hakemlerimizin yoğun bir ilgisi ile karşılaştık. Gelinen süreçte sizlerle paylaşacağımız güzel haberlerimiz var. Adli Tıp Bülteni, Türkiye Atıf Dizini veri tabanına aktarımı yeniden başlamıştır. Uluslararası alanda da dergimiz “Scholar Google” tarafından taranmaya başlamıştır. Artık makalelerinizin “pdf’ tıpkı basımlarına ve makalelerinizin atıf durumunu belirleme ve atıflarınıza “Scholar Google” üzerinden ulaşabilirsiniz.

Dergimizin alacağı daha çok yol var. Ve bu noktada adli bilimler alanında çalışan siz bilim insanlarının desteğine gereksinimimiz bulunmaktadır.

Saygılarımla...
Prof.Dr. Halis Dokgöz