Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2014;19(3):0-0

Değerli adli bilimciler;

Adli Tıp Bülteni açısından 2014 yılı oldukça zorlu ve verimli geçti. Elinizde tuttuğunuz sayı ile birlikte 1996 yılından beri aralıksız yayınlanan dergimizin hem 2012 ve 2013 yıllarına ait sayılarını hem de üstelik makale sayısını da artırarak 2014 sayılarını tamamlamış oluyoruz.

2014 yılı bizim için yeniden yapılanma yılı oldu. Öncelikle kendi internet sitemizi kurduk. 1996 yılından itibaren tüm makalelerin tıpkı basım pdf lerini özgür bilim felsefesiyle sitemiz aracılığıyla ücretsiz erişime açtık. Ulusal ve uluslararası danışma kurulunu güncelleyip aktif hale getirdik. Açık dergi sistemi üzerinden çift kör hakem değerlendirmesi ile daha nitelikli ve daha hızlı makale değerlendirme sistemini kurduk. Ulusal ve uluslararası pek çok veri tabanınca indekslenmeye başladık.

Her sayımızda alanında uzman adli bilimcilerin dergimiz için kaleme aldıkları makaleleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane'ye sayısız yenilik getiren Dr.C.A.Bemard, ülkemiz için bir ilk olan sayısız diseksiyon ve otopsi çalışmalarıyla adli bilimler açısından büyük önem taşımaktadır. Bu sayımızda da Hülya Öztürk ve Cezmi Karasu'nun dergimiz için yazdıkları “Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane'nin Kumcusu Charles Ambroisse Bernard'ın Eserleri ve Osmanlıya Etkileri Üzerine Bir Değerlendirme” makalesini ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. Arşivlik bir çalışmayı dergimizde paylaşan yazarlara teşekkür ediyoruz. Bu sayımızda yine dergimiz için kaleme alınan Huddersfield Üniversitesi International Research Centre for Investigative Psychology (IRCIP)'den Donna Youngs ve Emek Yüce Zeyrek-Rios'un “Suç soruşturmalarında psikolojinin rolü” başlıklı makalesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Değerli adli bilimciler, 2015 yılında sizlerle yine yenilikler ve sürprizlerle birlikte olacağız. Ünlü İtalyan düşünür Gramsciiıin olgunun ne kadar öğretici, geliştirici ve değişimci olduğuna dair sözü dergimize ulaşan makalelerde de göze çarpıyor. Yeni sayılarımızda daha fazla olgu paylaşımları yapacağız. Burada değerli adli bilimcilerin hem yazar hem de hakem olarak dergimize yaptıkları katkılar sayesinde yolumuza devam ettiğimizi vurgulamak isteriz.

Yeniliklerde buluşmak üzere 2015 yılının sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Saygılarımızla...
Prof. Dr. Halis Dokgöz