Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2015;20(1):0-0

Adli Tıp Bülteni 1996 yılından beri kesintisiz ve çift kör hakem sistemiyle yayınını devam ettiriyor. Elinizde tuttuğunuz sayıyla birlikte 20.yılımızı kutluyoruz.

Dergimiz kısa sürede uluslararası indekslerce taranan uluslararası dergi niteliğine kavuşmuştur. Yakın zamanda yeni indekslerin müjdesini vermeyi umuyoruz. Artık dergimizde yayınlanan her makalenin DOI numarası olacak. DOI (Digital Object Identifier), dijital nesne tanımlayıcı olarak da ifade edebileceğimiz internet üzerinde yayınlanan içeriğe kolay erişimi sağlayan benzersiz numaralandırma ve erişim sistemidir. Ve DOI numarası verilmiş makalelerimize erişim için DOI numarasını vermek yeterli olacaktır.
2015 yılı ile birlikte artık zamanında çıkan ve daha fazla araştırma, olgu ve derlemelerin yayınlanacağının altını çizmek isteriz. Kısa sürede dergimizin editöryal kurulundan ulusal ve uluslararası danışma kuruluna kadar güncellenip aktif hale gelmesi sağlanmıştır. Adli Tıp Bülteni 2015 sayıları ile birlikte hem nitelik hem de nicelik olarak gelenekten kopmadan ve bilimsellikten ödün vermeden bir değişime gidiyor. Yeni sayılarla birlikte dergimizin kapak ve sayfa tasarımında da değişime gidiyoruz. Hem içerik hem de tasarım olarak dergimizi beğenilerinize sunuyoruz.

Dergimize yazar ve hakem olarak katkı koyan adli bilimler alanında çalışan değerli bilim insanlarına çok teşekkür ediyoruz. Artan eleştiri ve ilginizle daha nitelikli dergilerde buluşmak dileğiyle…
Saygılarımızla…

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör