Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2017;22(1):0-0

Değerli Adli Bilimciler,

Adli Tıp Bülteni’nin 2017 yılı ilk sayısıyla karşınızdayız. Dergimize olan yoğun ilginiz için çok teşekkür ediyoruz. 22 yıllık bir deneyim ve süreç sonucunda araştırma, olgu sunumu ve derleme niteliğinde çalışmalarınız yanında adli bilimler alanının bilimsel platformu olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

Delgimizin yeni sayısında klinik adli tıp uygulamaları, adli belge incelemeleri ve adli tıp tarihi açısından Prof. Dr. Fahri Ecevit biyografisini ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz. Yine adli tıp uygulamalarında yaralanmaların değerlendirilmesinde halen kullanmış olduğumuz kılavuzun tartışmaya açıldığı ve evrensel travma skorlama sistemini gündeme getiren makalenin ufuk açıcı olduğu kanısındayız. Olgu sunumlarının öğretici ve eğitici olduğu kuşkusuz bilinen bir gerçeklik ve dergimizde yayınlanan olgu sunumları da ilginizi çekecek nitelikte. Ve artık “maluliyet” raporlandırma sisteminde de skorlama sisteminin oluşturularak bilimsel bir standart belirlemenin hem bireylerdeki travmanın niteliğini ortaya koymak hem de adaletin sağlanması için zorunluluk halini almıştır.

Adli Tıp Bülteni, zamanında yayınlanan, Tübitak Ulakbim TR Dizin ve uluslararası pek çok veri tabanı tarafından taranan uluslararası bir dergi kimliğine kavuşmuştur. Bu arada DOAJ ve SCI-Expanded tarafından indekslenmek için başvuruda bulunduğumuzu ve sürecin devam ettiğini de vurgulamak isteriz. Çalışmalarınızı dergimize gönderirken dergi yazım kurallarına uygun olarak makalelerinizi internet üzerinden sisteme yüklemenizi rica ediyoruz.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin bilimsel niteliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak dileğiyle...

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör