Editörden

Editörden

  • Halis Dokgöz

The Bulletin of Legal Medicine 2020;25(3):0-0

Değerli Adli Bilimciler,

Adli Tıp Bülteni’nin 2020 yılı üçüncü sayısıyla karşınızdayız. 2020 yılı insanlık için başta pandemi olmak üzere oldukça zorlu geçiyor. Bu sayıyla birlikte 25 yılı geride bırakıyoruz. Dergi tarihimizde ilk kez Dr. Ümit Ünüvar editörlüğünde “Covid 19” özel sayısını yayınladık. Korona salgını başladığında Nisan 2020 tarihinde bu olgulara immünomoleküler incelemeyi kapsayan tıbbi otopsi yapılması için medyada bir çağrı yapmıştık. Çağrımız karşılık bulsaydı bugün dünya ülkemizdeki otopsi serilerini konuşacak ve hastalığın tedavi ve aşı bulunması sürecine ciddi bilimsel katkı sağlayabilecektik. Ülkemizde bu alanda çok kısıtlı yapılan otopsi ve benzer çalışmaları uluslararası nitelik taşıyan dergimize bekliyoruz.

Dergimizin bu sayısında da adli bilimler alanından farklı disiplinlerinden 12 makaleyi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dergimiz bu yıl Türkçe yayınlanması yanında artık İngilizce de yayınlanıyor. Hem dergimizin internet sitesi pek çok ülkeden tıklanırken makalelerin de referans gösterilerek atıf almasını keyifle takip ediyoruz. Dergimize gelen makale sayısındaki ve farklı disiplinlerden gelen yoğun artış ile birlikte adli tıp ve adli bilimler alanının bilimsel platformu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bilimin edebiyat ve sanatta yeni ufuklar açıcı niteliğinin görünür kılınması ve liyakatın adli bilimler alanında ne kadar önemli olduğunu yaşam bize her gün göstermeye devam ediyor.

Bilimselliğin geleceğin adli bilimlerini inşa etmede tek gerçek olduğu bilinciyle dergimizin bilimsel ni¬teliğini hep birlikte daha da yükseklere taşımak, Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında en güncel çalışmaların paylaşıldığı ortak bir platform olmaya devam etmesi dileğiyle…

Prof. Dr. Halis Dokgöz
Editör